metal stud wand
metal stud wand

METAL STUD WANDEN

Vandaag de dag worden metal stud wanden veelvuldig toegepast. Een metal stud wand wordt opgebouwd uit een stalen geraamte waarin thermisch isolatiemateriaal wordt verwerkt. Tegen het geraamte worden een of meerdere platen bevestigd. Er zijn verschillende soorten platen met bijbehorende voordelen en eigenschappen wat betreft isolering en brandwering. Op deze manier kan de wand volledig worden afgestemd op de wensen van de opdrachtgever. De plaat wordt vervolgens met een laag afgewerkt.

Uiteraard werken wij enkel met gecertificeerde materialen. Door te variëren met plaatmateriaal kunnen wij onze opdrachtgevers een maximale zekerheid bieden. Hiervoor hebben wij een nauw netwerk van meerdere fabrikanten.

Het plaatsen van metalstud scheidingswanden of voorzetwanden kent een aantal belangrijke voordelen. Gewenste rondingen en hoeken van de wand kunnen op maat worden gerealiseerd en leidingen en andere technische installaties kunnen eenvoudig in de wand worden weggewerkt. Door te variëren in profielen, beplating en isolatie kan de wand worden aangepast aan de gewenste eisen. Er hoeft geen droogtijd in acht genomen te worden, de wand is in korte tijd klaar voor een afwerking met behang of een verfproduct.

Een metal stud wand biedt nog meer voordelen. Zo zijn ze geluid-, brand en warmte isolerend. De metalstud scheidingswanden worden toegepast als niet dragende binnenwanden en metalstud voorzetwanden als afwerking of extra isolatie. Beiden worden gebruikt in woningbouw, utiliteitsbouw en renovatie.

footer background